Welkom op scheelzien.be

Deze site werd opgericht met als doel volwassenen en kinderen die kampen met strabisme of scheel zien te informeren om een betere behandeling van deze aandoening te bekomen. Uit eigen ervaring heb ik ondervonden dat in de geneeskundige praktijk nog steeds enkele hardnekkige dogma’s overeind blijven hetgeen vele patiënten verhindert het best mogelijke binoculair zicht binnen hun bereik te behalen. Er moet dringend werk gemaakt worden van betere samenwerking tussen optometristen en oftalmologen en het naar waarde schatten van visuele therapie. Met dit project hoop ik hier een klein steentje aan te kunnen bijdragen alsook een groter algemeen bewustzijn van de problematiek (medisch schoolonderzoek, huisartsen, oogartsen, …). Daarnaast hoop ik dat sommigen van jullie dankzij deze website een meer bevredigende behandeling van hun probleem op het spoor komen.

Wilt u mijn werk vrijblijvend steunen dan kan dat via PayPal:

4 reacties op “Welkom op scheelzien.be

 1. Hoi Michaël,
  Het is leuk om het weten dat er nog mensen zijn die ook ongeveer dezelfde problemen hebben met hun ogen als ik.
  Bedankt voor de tips die je me hebt gegeven, ik ga het zeker nakijken en ook de oefeningen uitvoeren om m’n ogen te versterken.
  Doet deugd te weten dat ook anderen weten hoe het voelt om scheel te zien!
  Hoop dat jou ogen snel ook verbeteren!

  Groetjes
  Tineke (De podoloog ;-) )

  • Ik heb u bericht gevonden, aha! Sorry dat ik het gemist had. In u geval kan tien minuutjes per dag oefenen al wonderen doen over een redelijke termijn, denk ik… Laat me weten hoe het gaat en ik zal hetzelfde doen :) Tot later!

 2. Beste Michael,
  Ik kwam op je site via een comment op een Nederlands forum. Dank voor je informatie en je overtuigingskracht. Ik heb genoten van het filmpje van Susan Barry, nooit geweten dat er met visuele therapie mogelijkheden zijn en ik word dit jaar 40 :)
  Ik heb de afwijking psychisch al wel een plek gegeven, maar het blijft altijd vervelend dat mensen niet goed zien of je ze aankijkt, het is toch een echte handicap.. Mede dankzij jouw verhaal heb ik net een afspraak met een optometrist in mijn stad gemaakt, nooit te laat voor nieuwe inzichten en verandering :)
  Succes met je initiatief!
  Hartelijke groet,
  Karin Vrielink

  • Dank u! Love the spirit by the way :) Als je geïnteresseerd bent in contact met andere mensen met strabisme die actief revalideren, ben je welkom in onze Engelstalige facebook groep genaamd ‘DIY Vision Therapy’. Alleszins veel succes met de visuele revalidatie!

   Groeten,
   Michael

   PS: Als je je het kan veroorloven zijn kleine donaties welkom maar natuurlijk volledig vrijblijvend!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>